november 23, 2009
Corian som stænkplade
Mit spørgsmål går i alt sin enkelthed ud på om Corian kan fås som stænkplade bag en kogeplade og i givet hvor tyk den så skal være. Jeg synes umiddelbart at 12 mm lyder af meget. Kan den ikke fås tyndere?
Du kan sagtens få den tyndere. Men jeg synes egentlig, det er en uhensigtsmæssig løsning, du er ude i. Corian er ekstremt flot, men kræver en del vedligholdelse, specielt når det bliver udsat for varme, fedt, farvestoffer fra eks. tomat. Hvis det var mig, ville jeg vælge en mælkehvid glasplade – det er både nemmere og billigere.
……& iøvrigt langt flottere vil jeg personligt sige. Har nogle venner der har fået en 2.5 meter lang stænkplade sat op i et Ikea-køkken. Det ligner en million!
Nu ved jeg ikke hvor du har det fra, at Corian kræver så meget vedligeholdelse. Såvidt jeg ved, så er Corian porrefri i overfladen, hvilket gør at den da er noget af det nemmeste at vedligeholde.
Men jeg forstår dit råd med glas – det ser super ud!
Til spørgsmålet om Corian kan fås tyndere end 12mm, må jeg være svar skyldig, jeg mener det kan fås i 10mm. men du er sikkert på jagt efter 4mm el.lign.
Corian fås både i 4 og 6 mm tykkelse, hvilket er ideelt til en stænkplade. Prismæssigt er der dog ikke meget at spare i forhold til en 12 mm tyk råplade. Regn med ca 6500 kr pr kvm – hvilket er væsentlig mere end glas.