Rengøring af skabskorpus og hylder i melamin:

Den indvendige del af skabet samt eventuelle hylder skal tørres af med jævne mellemrum. Almindelige rengøringsmidler som sulfo, brun sæbe og salmiakholdige midler vil være glimrende til formålet. Melaminforkanten på skabe og hylder er mest udsat for slag og stød. Hvis noget af forkanten slås af, kan det lade sig gøre at udskifte den. Hos din køkkenforhandler kan man købe en strimmel af et nyt kantbånd, som kan stryges på hvor den gamle sad.

Den beskadigede forkant varmes op med et strygejern, hvorved den nemt kan trækkes af. Sørg for at fjerne eventuelle limrester fra den blottede spånpladekant, så fladen er helt plan. Den nye forkant lægges løst på kanten, så den ligger som den skal. Stryg nu forsigtigt med strygejernet, så limen på bagsiden varmes op, og kantbåndet derved klæber til kanten. Når den nye forkant har siddet lidt, kan kanten skæres til med en stanleykniv, og kanten er nu så god som ny. Generelt er der dog ikke den store slitage på skabskorpus og hylder. I mange tilfælde bliver lågen og selve køkkenet umoderne mange år før skabene går til. Det er jo også derfor, at mange vælger at renovere køkkenet ved at beholde skabene og nøjes med udskifte låger og bordplade.

Skuffer/trådvarer:
De indvendige skuffer og trådvarer i skabene rengøres normalt med en blanding af varmt vand og lidt klorin. Udtræksskinnerne med kuglelejer eller rulleløb er sædvanligvis vedligeholdelsesfrie. I de tilfælde hvor der måtte opstå et behov for smøring, skal der anvendes smøremidler som er syrefri. Hvis udtrækket går i stykker og derved ikke kører som det skal, kan man til de fleste systemer købe nye udtræksskinner. Selvom det er flere år siden at køkkenet var nyt, skal man ikke fortvivle. Udtrækkene er mange gange kun ændret på få punkter, så man vil normalt kunne nøjes med at skifte en del af udtrækket fremfor at købe f.eks en hel ny skuffe eller trådkurv.

Hængsler:
De hængsler der bruges i dagens køkkener er utrolig stærke og kan holde i mange år. Enkelte producenter går endog så langt som at give 20 års garanti på hængsler og andre bevægelige dele i et køkken. Det er dog en god ide at efterse hængslerne en gang om året. I den forbindelse kan man med fordel tilføre hængslet en dråbe syrefri olie. Derudover kan man justere hængslet, så lågen sidder som den skal. Hvis hængslet alligevel går i stykker, er det typisk på de låger der bruges mange gange om dagen. Nok som oftest vaskeskabslågen som jo er den låge der bliver åbnet og lukket mest i et køkken. Det vil som regel ikke være noget problem at købe et nyt hængsel der passer. Køkkenfabrikkerne i Danmark bruger faktisk de samme hængsel leverandører som for 10-20 år siden. Der er måske blevet ændret nogle samhandelsrelationer hen af vejen, så man skal hen i et andet køkkenfirma for at finde et passende hængsel. Men man skulle altså uden de store problemer kunne udskifte det defekte hængsel med et nyt.