I mange hjem og i mange familier spiller køkkenet en central rolle. Et køkken fungerer i nogle familier ligefrem som hjemmets hjerte. Her mødes alle efter en lang dag og indtager et dejligt måltid sammen. Køkkenet kan danne ramme om middage med venner, spilleaftener og gode, dybe samtaler. Sommetider er det lettere at snakke, mens der skrælles gulerødder og bages brød. Ønsker du dig også et køkken, der lever op til dine drømme og kan være et samlingspunkt? Her får du gode råd til, hvordan du kan gøre dine køkkendrømme til virkelighed!

Det økonomiske aspekt

Først og fremmest er du nødt til at overveje hvor stort et budget, du har at gøre godt med. Det nytter ikke, at du drømmer om et splinternyt køkken-alrum, hvis du ikke har økonomi til det. Vær realistisk, og indstil dig på, at økonomien spiller en vigtig rolle for dit projekt. Når det er sagt, skal du ikke fortvivle. Det behøver ikke koste alverden at skabe et køkken, der er både anderledes og smartere end det forhenværende. Her handler det om at tænke kreativt og blive klar over, hvad lige præcis DIN familie har behov for!

Fif til den billigere forandring

Har du økonomien til det, kan du sagtens vælge at få et helt nyt køkken, men set i et miljøperspektiv er det mere bæredygtigt at genanvende og bruge det allerede eksisterende.

Sådan kan du peppe dit eksisterende køkken op uden at gå på kompromis med kvaliteten:

  • Skift bordpladen. Vælg eksempelvis en smuk bordplade i marmor eller en solid bordplade i træ. Få hjælp til bordpladefugning, så det bliver flot og korrekt lige fra starten.
  • Vælg nye håndtag og armaturer. Det kan gøre en stor forskel at skifte håndtag på skabe og skuffer, ligesom du kan skifte håndvaskens armatur.
  • Maling. Mal skabe og skuffer i en ny farve. Det kan ændre hele køkkenets udtryk.