En akrylkompositsten bordplade har en slidflade på 3 mm og består ligesom CORIAN af en blanding af mineralstoffer og flydende acryl. Blandingsforholdet er ikke helt ens, hvilket kan mærkes når man rører ved materialet sammenlignet med CORIAN. Selvom sammensætningen og tykkelsen af materialet ikke helt svarer til CORIAN, foretages den daglige rengøring på samme måde som CORIAN. Hvis bordpladen er monteret med træforkanter, skal disse vedligeholdes på samme måde som beskrevet i afsnittet under laminatbordplader.

Vær ekstra opmærksom på fugtpåvirkning omkring samlinger på bordpladen, da der er spånplade under slidfladen. Bordpladerne bliver godt nok sammenlimet, så samlingen vil være næsten umulig at se. Men med tiden vil der opstå små revner i samlingen, da materialet arbejder en smule. Fugten kan derfor, ved lang tids påvirkning af samlingen, trænge ned til spånpladen gennem disse revner med fugtskader til følge. Hold derfor samlingerne fri for fugt.

Produktet består som før nævnt bl.a af det plastiske bindemiddel Acryl, hvilket betyder at bordpladen ikke bør udsættes for varmepåvirkninger på over 90-95 grader. Pas derfor på med varme gryder/pander og anvend altid bordskånere, når der sættes fra. Husholdningsapparater der afgiver varme såsom kaffemaskine, brødrister etc, kan ligeledes skade overfladen, så det tilrådes at man anvender varmeabsorberende underlag under disse.

Selve slidfladen der er limet ovenpå spånpladen er kun 3 mm tyk. Da visse kogepladetyper afgiver en meget kraftig varme mod for- eller bagkant af bordpladen, kan konsekvensen derfor blive revnedannelser i pladen. Man kan afhjælpe denne risiko ved at få producenten af bordpladen til at udskære for kogepladen på fabrikken. Her bliver hullet også foret med alukraft, for at mindske risikoen for varmerelaterede revner fra kogepladen i bordpladen.

Ridser kan fjernes på nøjagtig samme måde som ved en CORIAN bordplade. Større skader kan repareres af en fagmand, og overfladen kan oppoleres, når/hvis behovet opstår (se afsnittet om CORIAN bordplader). Større revnedannelser som følge af varmepåvirkning kan dog i de fleste tilfælde ikke repareres.