Der er i slipstrømmen på CORIAN®s succes i de senere år kommet flere forskellige efterligninger, i denne oversigt kaldet akrylkompositsten. Disse produkter har det tilfælles, at de er væsentlig billigere end den ægte vare. Det er der selvfølgelig flere grunde til, og den væsentligste er vel nok, at disse produkter kun er 3-4 mm tykke (hvor CORIAN er 12 mm). CORIAN er dog så stærkt et varemærke, at flere producenter har valgt at lade deres kopiprodukt udgå og i stedet søge licens til at producere rigtig CORIAN. Det er dog ikke kun CORIAN, som disse materialer konkurrerer imod. Mange ser også akrylkompositsten som et alternativ til en laminatplade, som ikke har så høj en stjerne i folks bevidsthed som tidligere. Her skal man dog påregne en dobbelt så høj pris som eksempelvis en laminatbordplade med stålforkant.

Den færdige bordplade kan fås i flere forskellige tykkelser. Råpladen bliver simpelthen limet ovenpå en spånplade i den ønskede tykkelse. Dog er det ikke muligt at lave en bordplade i 12 mm tykkelse, som lige nu er utrolig populært i CORIAN. Det er muligt at vælge mellem både en træforkant og en forkant i det samme materiale som overfladen. Desuden kan materialet sagtens kombineres med træbordplader, eksempelvis med en gennemgående forkant i træ, så forkanten er i samme materiale hele vejen rundt i køkkenet.

Der er flere af CORIANs egenskaber som går igen for disse produkter, bl.a. er der også her tale om en lukket overflade, og det er også muligt at lave rigtig flotte samlinger mellem 2 bordplader. Der er – sammenlignet med CORIAN – visse begrænsninger ved disse produkter. Udover den førnævnte begrænsning i mulighederne for ”tynde” bordplader, er udvalget af vaske i disse materialer stærk begrænset. Materialerne er heller ikke lige så fleksible mht. udformning, og råvaresammensætningen i disse materialer er ikke fuldstændig identisk med CORIAN, hvilket giver en lidt anden fornemmelse af overfladen.

Men hvis man ikke vil investere så mange penge i en bordplade som CORIAN® koster, og hvis man synes at laminat er lidt for almindeligt, så er en akrylkompositsten bordplade et glimrende alternativ.

Fordele:Ulemper:
Suger ikke Billigere end CORIAN Flotte samlinger Vask undermonteres Tyndere råplader end CORIAN Ikke så flexibel som CORIAN Tåler ikke varme