Hej!

Jeg købte et svensk typehus fra ”71 I ”93. Der var lavet nyt køkken 6 år tidlgere og køkkenet har fungeret fint for mig, min kone og børn. Vi gjorde det selvfølgelig pænere på vores måder igennem årene og har måttet skifte korkgulvet ud med et ny korkgulv og til sidst et nyt gulv med kliklinoleum. Alle hvidevarer har også pludselig trængt til udskiftelse de sidste 3 år, siden jeg blev pensionist.

Men vi har et stort problem, som for 5 år siden var meget anstrængende og i øjeblikket er helt uoverskueligt.

For 5 år siden havde vi 2 gange besøg af en mand i nærmeste familie, som i et raseriudfald den ene gang sparkede en skabslåge i stykker og den anden gang sparkede 2 i stykker. Den gang var jeg meget heldig. I 2 omgange tog jeg de knuste låger med og kørte rundt til køkkenforetninger. Der var en nyere køkkenforretning i Hjørring, Zen Køkkenforum, og ejeren Kim Pedersen kunne på sekunder fortælle mig, at han kunne skaffe nøjagtigt de samme lager frem inden for få dage – og det passede.

Nu har jeg haft besøg af samme gæst og 2 køkkenlåger er smadret igen. Når der ikke var sket noget i 5 år, kunne man håbe på, at han havde bedret sig.

Desværre har jeg bemærket at Kims forretning lukkede for 3-4 år siden.

Jeg har kørt rundt til alle mulige køkkenforretninger nord for Limfjorden og de kunne ikke hjælpe mig. Og så har jeg ledt og ledt på nettet, men jeg har ikke kunnet finde hjemmesider, som oplyser størrelse på deres låger (undtagen dem, som er helt forkerte) eller om de varefører erstatningsprodukter.

Jeg er ikke i en livs- eller økonomisk situation, hvor jeg kan skifte hele køkkenet ud på grund af 2 ødelagte låger.

Jeg har fundet flere spor, men kun et, som giver mig håb. På regninger fra Kims forretning står der ikke noget om varemærke, men lågestørrelserne er korrekte. Tre af skabene i køkkenet er med glaslåger og lavet af træ, så man kan kigge igennem til spisestuen. I disse skab er der et mærke, som hedder ALNO (tysk kvalitetskøkken). Disse træskabe passer størrelsesmæssigt perfekt sammen med laminatskabene på køkkensiden, som har størrelsesmål, som er ret usædvanlige. Der er ikke nogen ALNO mærkater i laminatskabene, men de passer så perfekt sammen, at jeg kunne godt forestille mig, at det er samme fabrikat.

Størrelserne på de 2 ødelagte låger er:

højde 716 * bredde 496 * tykkelse 17 mm med hængslerne til højre på indvendig side med en højde sv.t. midten af hængslet på 10 og 48 cm fra bunden af lågen.

og

ligegyldig.

Jeg har lige udtænkt mig en reparationsmulighed. Men den førstnævnte plade er delt i 2 stykker, som begge 2 er blevet knækket skråt foroven og forneden.

Er der nogen, der kan genkende størrelsen 716*496*17 eller størrelsene på de låger, jeg tidlgere har fået skiftet ud: 572*496 eller 572*596 – der mangler mål på den sidste af de 3,som blev ødelagt for 5 år siden.

Undskyld, men hvad skal jeg gøre? Jeg gik meget i stå i morges, da jeg forsøgte at ringe til ALNO-forhandlere i DK og ikke kunne få noget svar. Det var tilfældigt at jeg først til sidst ringede til den store ALNO-forhandler (?) i Kolding, som holder sommerlukket i godt en måned (med start for få dage siden).

Jeg håber på, at der er en af os derude, der kender det rigtige svar. Undskyld den lange skrivelse.

Ha” en rigtig god sommer allesammen

Allerbedste hilsener

Og super mange tak, hvis der er en, der kan hjælpe mig.