Min kæreste og jeg skal have nyt køkken, som vi ønsker udført som totalentreprise. Med totalentreprise mener jeg en samlet aftale med et køkkenfirma, som står for alt og bærer det fulde ansvar undervejs i processen (inkl. nedrivning af eksisterende køkken, levering og montering af nyt køkken, VVS-, el- og malerarbejder) og samtidig er eneste modtager af vores betalinger. Men findes det?

Vi er ved at indhente tilbud hjem, og det ene firma gav indtryk af, at de leverede køkkenet, og så havde de en montør til at klare resten. Dette er sikkert helt normalt, og jeg er da glad for, at det ikke er indretningskonsulenten, der skal montere køkkenet :-), men jeg fik indtryk af, at vi som kunder skulle indgå to aftaler – en med køkkenfirmaet og en med montøren, og så er det, at der kan opstå tvivl om ansvarsfordelingen. Er det normalt?

Køkkenfirmaet skulle i øvrigt også have 60 % af betalingen ved afgivelse af ordren og 40 % ved leveringen, men det er jo først ved monteringen, at man opdager, om alle skabe, skuffer og låger er, som de skal være, og så står man vel ret skidt, hvis de har fået den fulde betaling?

Gode råd og erfaringer modtages gerne.